Doorgaan naar artikel

Online supermarkt Crisp neemt maaltijdbox De Krat over

Met de overname van De Krat breidt online supermarkt Crisp het assortiment uit met de gemaksoptie maaltijdboxen.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Tessa Venker (directeur De Krat) en Eric Klaassen (mede-oprichter Crisp). De online supermarkt neemt de maaltijdboxleverancier over. - Foto: Crisp premium

Tessa Venker (directeur De Krat) en Eric Klaassen (mede-oprichter Crisp). De online supermarkt neemt de maaltijdboxleverancier over. - Foto: Crisp

Online supermarkt Crisp neemt maaltijdboxleverancier De Krat over. Dit is de eerste keer dat een Nederlandse supermarkt belang neemt in een maaltijdbox.

Met de overname breidt Crisp het assortiment uit met de gemaksoptie maaltijdboxen. De supermarkt biedt al verse kant-en-klaarmaaltijden aan uit eigen keuken. Eind vorig jaar nam de websupermarkt de Eetfabriek over om het gemaksassortiment uit te breiden. De volgende stap is de maaltijdboxmarkt.

Eric Klaassen, medeoprichter van Crisp: “We combineren het aanbod van een volwaardige supermarkt met een flexibel maaltijdbox-abonnement. Je kunt zo voor alle eetmomenten terecht op één plek. Groot voordeel is dat je niet langer hoeft na te denken over wat je gaat eten.” Over de overnamesom hebben de bedrijven niets bekendgemaakt.

Crisp breidt uit naar Vlaanderen

Op het bestelplatform van De Krat is het vanaf begin dit jaar mogelijk om boodschappen van Crisp te bestellen, naast de maaltijdbox. De aankomende periode schaalt De Krat het aanbod op met de software en logistiek van Crisp. Sinds vorig jaar is de online supermarkt ook actief in Vlaanderen. Crisp zal de maaltijdboxen binnenkort ook op deze markt aanbieden.

Beide bedrijven hebben focus op vers

De twee bedrijven hebben een soortgelijke belofte aan de consument: vers en lokaal eten. De bedrijven schrijven een ‘duidelijke synergie’ te hebben. Leveranciers waren vaak aangesloten bij beide bedrijven. Tessa Venker, directeur van De Krat: “Met die gedeelde filosofie schoven we bij Crisp aan tafel en zagen we een perfecte match en een logische kruisbestuiving. Met de logistieke slagkracht en digitale expertise van Crisp kan een nog grotere groep mensen genieten van beter eten. Daarmee maken we samen de meeste impact.”

De Krat eerste maaltijdbox van Nederland

De Krat bestaat sinds 2010 en is de eerste maaltijdbox van Nederland. Het heeft een sterke focus op gezonde en duurzame gerechten. Het bedrijf biedt zes verschillende kratten aan met drie maaltijden per week. De boxen zullen nog steeds onder de naam De Krat geleverd worden. Sinds 2015 is het bedrijf B-Corp gecertificeerd (erkenning voor positieve impact op mens en milieu). De Krat fuseerde in 2020 met maaltijdbox de Streekmolen om de schaal verder te vergroten. Het bedrijf is winstgevend.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin