Doorgaan naar artikel

Ontslaggolf houdt aan in Britse voedingsindustrie

De ontslaggolf in de Britse voedingsindustrie houdt onverminderd aan.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Kippenfabrikant Moy Park heeft uiteindelijk besloten een fabriek in Ashbourne niet volledig te sluiten maar in te krimpen. - Foto: Canva premium

Kippenfabrikant Moy Park heeft uiteindelijk besloten een fabriek in Ashbourne niet volledig te sluiten maar in te krimpen. - Foto: Canva

De ontslaggolf in de Britse voedingsindustrie houdt onverminderd aan. De laatste aankondiging komt van de fabrikant van salades en kant-en-klaargerechten Bakkavor die twee fabrieken wil sluiten waarmee 900 arbeidsplaatsen verloren dreigen te gaan.

Bakkavor deelde eerder mee dat de resultaten zwaar onder druk staan door de kosteninflatie en dalende consumentenaankopen. Het bedrijf stelt nu dat het fabrieken moet afstoten ‘om de business te beschermen met het oog op de veranderde marktomstandigheden’. Bakkavor beschikt in het VK over 29 productievestigingen en telt in totaal 15.800 werknemers.

Kippenverwerker krimpt in

Kippenfabrikant Moy Park heeft uiteindelijk besloten een fabriek in Ashbourne niet volledig te sluiten maar in te krimpen. Dat gaat echter wel 760 van de 935 arbeiders hun baan kosten. Moy Park, één van de grootste kippenverwerkers van Europa, wil de productie in Ashbourne volledig richten op de business-to-business-markt. Door de vestiging open te houden, hoopt het bedrijf ook te beschikken over reservecapaciteit indien dat nodig mocht zijn.

Het moederbedrijf van Moy Park, Pilgrim’s UK, heeft na een verplichte consultatieronde besloten twee Britse fabrieken inderdaad te sluiten. Bij die ingreep gaan in totaal 650 arbeidsplaatsen verloren. Pilgrim’s kreeg de fabrieken enkele jaren geleden in handen door de overname van het toenmalige Tulip UK, een dochterbedrijf van Danish Crown.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin