Doorgaan naar artikel

Ontslaggolf in Britse food en horeca

Door het faillissement van Adelie Foods, één van de grootste makers van sandwiches in het Verenigd Koninkrijk, zijn 2.169 werknemers op straat komen te staan. Foto: Canva

Door het faillissement van Adelie Foods, één van de grootste makers van sandwiches in het Verenigd Koninkrijk, zijn 2.169 werknemers op straat komen te staan. Foto: Canva

In de Britse foodsector en ook in de horeca is een ontslaggolf op gang aan het komen. In één week tijd zijn daarbij rond de 6.000 banen geschrapt.

Door het faillissement van Adelie Foods, één van de grootste makers van sandwiches in het Verenigd Koninkrijk, zijn 2.169 werknemers op straat komen te staan. Adelie leverde sandwiches aan grote supermarkten, tankstations en broodjeswinkels op stations en vliegvelden, maar die handel is door de coronacrisis nagenoeg weggevallen. Bewindvoerders hebben nog een poging gedaan om het bedrijf te verkopen, maar dat is niet gelukt.

Fabrikant van kant-en-klaarmaaltijden

De fabrikant van kant-en-klaarmaaltijden en salades Bakkavor heeft aangekondigd dat het een vestiging in Spalding wil gaat sluiten. Dat zou het verlies van ruim 500 arbeidsplaatsen betekenen. Bakkavor heeft eveneens last van de crisis, maar is begin van dit jaar ook een groot levercontract kwijtgeraakt. Bij die gelegenheid werden al 250 banen in Spalding geschrapt.

Britse horeca voorlopig dicht

De restaurantketen Frankie & Benny’s gaat 125 van haar 230 vestigingen sluiten waarmee 3.000 banen verloren gaan. Frankie & Benny’s, een ‘huishoudnaam’ voor de Britten, heeft vrijwillig uitstel van betaling aangevraagd om de business te stabiliseren. De Britse horeca is sinds 23 maart gesloten en mag voorlopig nog niet heropenen.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin