Doorgaan naar artikel

Ontwikkeling plantaardig eiproduct voor bakkerijen

Het Nederlandse TOP-BV is bezig met de ontwikkeling van een veganistisch eiproduct.

Geüpdatet op:
Nieuws
Food
Foto: Jan Willem Schouten

Foto: Jan Willem Schouten

Het Nederlandse TOP-BV is bezig met de ontwikkeling van een veganistisch eiproduct.

Met het plantaardige eiproduct wil het bedrijf inspelen op de behoefte van eiproducten voor de bakkerijproducten. Daarom gaat het investeren in de ontwikkeling van ingrediënten, producten en systemen om het plantaardige eiproduct te maken. ‘Vegan-bakkerijproducten zijn er nauwelijks en wij vinden dat daar snel verandering in moet komen’, stelt TOP. Ei is een lastig product om plantaardig te maken omdat het veel verschillende eigenschappen moet bevatten. Het moet kunnen geleren, verdikken, schuimen, emulgeren en bevochtigen in de bakkerssector. Het bedrijf heeft al vegan roereieren ontwikkeld.

Innovatie

TOP werd in 2005 opgericht als spin-off van Wageningen UR. Het bedrijf richt zich op het innoveren van producten in de voedselindustrie en ondersteunt daarbij ook andere grote bedrijven waaronder Ahold, Danone en Hak. Vorig jaar startte TOP een pilot om (fris)dranken te maken zonder kunstmatige toevoegingen, zoals emulgatoren en suikers.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin