Onzekerheid in blankvleesmarkt

De blankvleessector kreeg in de afgelopen maanden voorzichtig weer wat vertrouwen in de situatie.

Het flink kleinere aanbod in de komende weken zou een flinke prijsverhoging richting de feestdagen mogelijk maken. Ook zou het prijsverschil met kalveren die in Frankrijk, Italië en Duitsland gehouden en geslacht worden, kleiner worden. Echter is dit vorige week met het sluiten van de horeca in Duitsland en Frankrijk in één keer onzeker geworden.

Onzekerheid in de markt

Die onzekerheid en afbestellingen kenmerken de huidige markt. Juist nu de slachterijen zich op beginnen te maken voor een eindsprint richting de kerstdagen. De sector is verdeeld over de huidige situatie. Het is moeilijk te voorspellen hoe het gaat lopen, omdat regeringen het dagelijkse leven zoveel mogelijk doorgang willen geven. En het blankvlees ook via de retail in het buitenland wordt verkocht. Het wordt passen en meten voor de slachterijen de dieren op tijd te slachten, maar ook zo min mogelijk beroep te moeten doen op de vrieshuizen. Het enige kleine lichtpuntje is dan toch het kleinere aanbod kalveren dat eraan zit te komen.

Prognose: prijzen onder druk.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.