Onzekerheid troef in markt rosévleeskalveren

Het sluiten van de horeca in Frankrijk en Duitsland zorgt voor veel onrust over wegvallen van consumptie.

Er heerst veel onzekerheid in de sector. De hoop op een aantrekkende prijs door een kleiner aanbod die eraan zit te komen, is omgeslagen in vrees en onzekerheid over de afzet van kalfsvlees. De afgekondigde maatregelen in Duitsland en Frankrijk, het afsluiten van de horeca, zorgen voor veel onrust over het wegvallen van de consumptie in die landen.

Negatieve vooruitzichten

De sector was nog herstellende van de eerste coronagolf met de bijbehorende maatregelen. Het valt nu in een nieuwe set met maatregelen die veel effect heeft op de afzet. De vooruitzichten zijn negatief, zeker naar het einde van het jaar toe. Een kerst met horeca die volop zou draaien lijkt niet realistisch.

Starters goedkoper

De starters gaan € 10 in prijs naar beneden. Het wegvallen van de vraag maakt dat het relatief hoge prijsniveau niet vast te houden valt. Ook de markt voor oudrosékalveren blijft moeizaam, maar prijshoudend. Voor jongrosévlees is binnen de sector wat verschil in prijsopgave. De Boerderijnotering zakt uiteindelijk met 5 cent tot € 2,90 tot € 2,95. Voor de komende weken staat de prijs verder onder druk.

Prognose: Verdere prijsdruk.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.