Onzekerheid zorgt voor koersdaling General Mills

Hoe deden de agri- en foodbedrijven het de afgelopen twee weken op de beurs?

Totaal genomen deden ze het minder goed dan de bedrijven die genoteerd zijn aan de AEX, om maar een vergelijking te noemen. De index van de agri- en foodbedrijven die Food&Agribusiness volgt, steeg met 0,4%, terwijl de index van de AEX met 2% steeg.

Onzekere toekomst

Bij de dalende beurskoersen zitten onder meer die van voedingsmiddelenproducenten. Zo was de meest forse daling voor General Mills met 9,2%. De aandelenwaarde daalde nadat het bedrijf, dat allerhande voedingsproducten maakt, een bedrijfsupdate gaf in aanloop naar een conferentie van Barclays. General Mills profiteert nu van de grotere vraag naar producten die thuis geconsumeerd worden vanwege het coronavirus. Het is de vraag voor het bedrijf of consumenten deze nieuwe consumptiepatronen blijven houden, ook na corona, en of General Mills de consumenten kan blijven vasthouden. Het lijkt erop dat beleggers toch wat afgeschrikt waren door de onzekerheid over de toekomst.

Ook fabrikant Kellogg zag de beurskoers dalen, met 9,1% ten opzichte van twee weken geleden. Waarschijnlijk met dezelfde reden als de daling van General Mills. In een interview met Yahoo Finance zegt de CEO van Kellogg dat de vraag nog steeds duidelijk boven pre-corona niveau is, maar dat hij afname van de vraag verwacht in het derde kwartaal.

LambWeston

De aandelenwaarde van de Amerikaanse aardappelverwerker LambWeston lag afgelopen vrijdag 9,5% hoger dan twee weken eerder. Tijdens het schrijven van dit artikel was de beurs in de New York net geopend en liet de waarde echter weer een forse daling zien ten opzichte van afgelopen vrijdag. In het vorige kwartaal maakte het bedrijf minder omzet als gevolg van het coronavirus. Begin oktober komen er nieuwe financiële resultaten die moeten uitwijzen hoe het bedrijf het nu doet.

Koers Bayer stijgt

Chemiebedrijf Bayer zag de koers stijgen met 5,4%. Twee weken geleden werd bekend dat het contract van topman Werner Baumann wordt verlengd tot 2024. Het lijkt er niet direct op dat de koers en beleggers (positief of negatief) op dat nieuws reageerden, ondanks het feit dat de aandelenwaarde een flinke knauw kreeg onder leiding van Baumann door de overname van Monsanto en de daaruit vloeiende glyfosaatrechtszaken.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.