Doorgaan naar artikel

Oogst stro moeizaam door wisselvallig weer

Foto: Koos Groenewold premium

Foto: Koos Groenewold

In de strohandel is het afwachten hoe het weer zich ontwikkelt.

Dat ziet er voor de korte termijn nog niet positief uit voor het oogsten van stro. Het zou kunnen betekenen dat uiteindelijk toch product op het land verhakseld en ondergewerkt wordt en niet op de markt wordt verkocht.

Nauwelijks maishandel

De handel in mais ligt nagenoeg stil. De ruwvoerposities zijn op veel bedrijven goed, ondanks wisselende kwaliteit van gras. Dat geldt ook voor de mais. Over het algemeen staat het gewas er goed bij, maar er zijn ook delen van Nederland, waar de mais achterblijft. De bijproductenhandel is rustig, door de zomerperiode is tot nog toe weinig beweging. De verkoop van bierbostel verloopt goed. Enkelvoudige eiwitbronnen als soja en raap zijn nog steeds duur om op te nemen in het rantsoen. Daarom komt bierbostel als prima alternatief uit de bus. De beschikbaarheid van het product is voldoende, ondanks dat er niet meer bier wordt geproduceerd door het uitblijven van grote evenementen.

Tarwegistconcentraten duurder

De prijs van enkele tarwegistconcentraten stijgt deze week 10 cent in prijs. In de aardappelindustrie start men voorzichtig met het verwerken van nieuwe aardappelen. Het aanbod van stoomschillen blijft laag, door de nog dunne schillen van de nieuwe oogst aardappelen. Aardappelpersvezels zijn naar verwachting vanaf de derde week van augustus weer beschikbaar.

Prognose: weinig prijsbeweging bijproducten, stro tendeert duurder.

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Marc Dijkerman

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin