Doorgaan naar artikel

Ooilammeren en oude schapen duurder

Foto: Hebert Wiggerman premium

Foto: Hebert Wiggerman

De handel in lammeren loopt prima.

Op de veemarkt in Leeuwarden werden 821 dieren aangevoerd, dat waren er 106 meer dan een week eerder. Over het algemeen bleven de noteringen stabiel. Bij de ooilammeren is de ondergrens van de noteringen opgetrokken met € 20. Ooien zwaarder dan 20 kilo staan tussen € 112,50 en € 132,50 genoteerd. De notering van de eerste kwaliteit fokooien werd eveneens verhoogd naar € 130 tot € 140 per dier.

Uitselecteren klaar

De meeste schapenhouders zijn klaar met het uitselecteren van fokschapen voordat ze worden gedekt. Het extra aanbod van de afgelopen weken droogt nu wat op. Vooral naar betere oude schapen is de vraag goed. In de lammerenhandel blijft het moeilijk om goed bevleesde dieren te kopen.

Het is goed merkbaar dat slachterijen moeite hebben met het huidige prijsniveau van de lammeren. Maar doordat het aanbod achter blijft, worden de dieren nog wel gekocht.

Grasland

Veel melkveehouders hebben in de afgelopen weken nog een keer gras geoogst, omdat het nog hard groeit. Dat geeft schapenhouders de uitdaging voldoende grasland voor de lammeren te vinden. Daardoor lijkt de komende weken het aanbod niet heel sterk te groeien.

Prognose: stabiele prijzen.

Snel delen

Afbeelding
Marc Dijkerman

Redacteur

Beheer
WP Admin