Ook CNV akkoord met eindbod cao bakkersbedrijf

02-05 | |
Foto: Canva/ Pixabay
Foto: Canva/ Pixabay

De vakbond CNV Vakmensen stemt in met het eindbod van de werkgevers in de bakkerijsector. Eerder deed FNV Voedingsindustrie dat ook.

Er werken zo’n 42.000 mensen in de bakkerijsector. De werkgevers presenteerden in maart een nieuw eindbod voor de cao, nadat de vakbonden een eerder eindbod in december 2021 massaal afwezen. CNV Vakmensen is niet enthousiast over het laatste eindbod, zegt bestuurder Evert Jan van de Mheen. “Maar we zien bij onze leden te weinig bereidheid om actie te voeren voor een betere cao.”

Eénmalige uitkering

De oude cao liep af op 1 juni 2021. De nieuwe cao krijgt een looptijd van 2 jaar en loopt af op 31 mei 2023. De onderhandelingen hebben bijna een jaar geduurd. In het eindbod bieden de werkgevers in de industriële bakkerij het eerste jaar 3,2% loon erbij en het tweede jaar 3,4%. De ambachtelijke bakkers bieden 3,45% in het eerste jaar en 3,55% erbij in het tweede jaar. Alle werkgevers in de bakkerijsector bieden een éénmalige uitkering van € 300 per 1 juli 2022, bij een fulltime dienstverband. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over krapte op de arbeidsmarkt en hogere startsalarissen voor vast personeel en hogere jeugdlonen.

Bereidheid actievoeren laag

FNV Voedingsindustrie accepteerde het cao-eindbod van de werkgevers vorige maand al. Ook deze vakbond was er niet tevreden over, maar ook hier was de bereidheid onder de leden om actie te voeren dermate laag dat de vakbond het eindbod toch accepteerde. Bij de FNV heeft 10% van de leden gestemd over het eindbod, zei bestuurder Ron Vos onlangs. “Slechts 10% van hen vond het nieuwe eindbod voldoende. De rest vond het onvoldoende. Maar de bereidheid om het werk voor kortere of langere tijd neer te leggen is erg laag, ook bij de mensen die het eindbod onvoldoende vinden. Daarom hebben wij het eindbod geaccepteerd. De actiebereidheid van Nederlandse werknemers is klein. Dat zou groter moeten zijn om betere cao’s te bereiken.” Bij de ambachtelijke bakkers speelt ook dat de werknemers direct met de werkgever samenwerkt. Dat maakt het moeilijker om te zeggen dat je het werk tijdelijk neerlegt.”

Lees meer over de brood-, meel- en graansector op deze themapagina

Engwerda
Jan Engwerda Redacteur


Beheer