Ook Plus volledig om naar Beter Leven-kip

15-04 | |

In 2023 moet het volledige assortiment pluimveevlees van Plus voldoen aan minimaal 1 ster Beter Leven.

Supermarktketen Plus stapt voor de verkoop van kip over op het Beter Leven-keurmerk. Plus laat weten dat nu 27 procent van de verkochte verse kip het Beter Leven-keurmerk heeft. “Nu is het tijd voor de volgende stap en zal in 2023 het volledige kipassortiment aan minimaal 1 ster Beter Leven-keurmerk voldoen.”

Alle kip van Nederlandse pluimveebedrijven

Alle kippen bij Plus zijn afkomstig van Nederlandse pluimveebedrijven, zo meldt de retailer. Deze worden geleverd door de Plukon Food Group, die ook Albert Heijn – die eveneens omschakelt – belevert. Plus is na Albert Heijn, Lidl en Jumbo de vierde supermarkt die voor het Beter Leven-keurmerk kiest voor zijn basisassortiment aan kip.

Verplichte overdekte uitloop

Dat betekent dat er de komende tijd opnieuw een flinke omschakeling zal moeten plaatsvinden op Nederlandse vleeskuikenbedrijven. Wellicht de meest ingrijpende verandering voor pluimveehouders bij de omschakeling naar Beter Leven is de verplichte overdekte uitloop die gerealiseerd moet worden.

Nieuw vers-merk Boerentrots

Eric Leebeek, commercieel directeur PLUS, laat weten dat de overstap wat hem betreft goed past bij Plus: “Het is een belangrijke stap om verder te bouwen aan een duurzame toekomst. Het sluit ook goed aan op ons recent geïntroduceerde nieuwe vers-merk Boerentrots van Plus waarmee we willen laten zien veel waarde te hechten aan de samenwerking met onze boeren en de keten echt verder willen versterken en verduurzamen.”

Kipproducten die verkocht worden onder het Boerentrots-merk zijn uitsluitend afkomstig van Nederlandse pluimveehouders.

Medeauteur: Kirsten Graumans

ANP Algemeen Nederlands Persbureau

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.