Ook Vion houdt varkensprijs gelijk

11-11-2019 | |
Foto: Henk Riswick -
Foto: Henk Riswick

De Vion vleesvarkensnotering blijft deze week onveranderd staan op € 1,98 per kilo geslacht gewicht.

Exclusief btw komt dat neer op € 1,817 per kilo. Volgens het vleesconcern is de marktsituatie voor de afzet van vlees, zowel Europees als internationaal, onveranderd ten opzichte van vorige week.

Doordat vleesverwerkers niet over grote voorraden beschikken, moesten ze afgelopen week wel mee naar boven. Maar doordat de Duitse markt niet meebeweegt, kunnen afnemers op zoek naar alternatieven. Daardoor zit er voor nu niet meer in dan een eenmalige verhoging van de Nederlandse noteringen. Ook Van Rooi Meat (€ 1,74), de DCA Beursprijs 2.0 (€ 1,81) en de Boerenvarkensprijs (€ 2,04) noteerden eerder al onveranderd.

Lees verder onder de grafiek.

Duitse varkensmarkt onbeweeglijk

De Duitse varkensmarkt houdt onverminderd koers. Zowel de notering van producentenorganisatie VEZG als die van de grote Duitse slachterijen staan al wekenlang op € 1,85 per kilo. Daar lijkt niets ze vanaf te brengen. Internetbeurs Teleporc telde afgelopen week wel 2 keer over een centje winst. Daarmee staat de gemiddelde veilingprijs nu op € 1,91 per kilo. Het geeft een wat verbeterende stemming op de Duitse markt weer, maar het is met een verschil van € 0,06 boven de geldende Duitse varkensprijs geen breekijzer om een weg naar boven te forceren.

Prognose: stabiele prijs.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer