Oorzaak faillissement Loogman nog onduidelijk

05-07-2021 | Laatste update op 02-03 | |
A.C. Loogman was voor het faillissement een van de grootste aardappelverpakkers in Nederland. - Foto: Cor Salverius
A.C. Loogman was voor het faillissement een van de grootste aardappelverpakkers in Nederland. - Foto: Cor Salverius

De oorzaak van het faillissement van aardappelverpakker A.C. Loogman & Zonen is nog steeds niet duidelijk.

Curator Sander Schouten van AMS Advocaten hoopt eind september de oorzaak boven water te hebben. Volgens de curator zijn er aanwijzingen voor onbehoorlijk bestuur. Er is nog een tekort van € 2,84 miljoen in het faillissement.

A.C. Loogman werd op 17 november 2020 failliet verklaard. Het familiebedrijf is in 1953 opgericht door A.C. Loogman senior. Het bedrijf groeide uit tot één van de grootste verpakkers van aardappelen in Nederland. Het bedrijf handelde vooral in aardappelen en een beetje in uien, frites en snacks. Loogman viel om terwijl de tafelaardappelsector in 2020 een goed jaar draaide. Door de coronacrisis aten mensen meer thuis, hetgeen de verkoop van tafelaardappelen een boost gaf.

In het faillissementsverslag van de curator staat dat de jaarrekeningen over 2017 en 2018 te laat zijn gedeponeerd. De curator onderzoekt of aan de boekhoudplicht is voldaan. Het bedrijf werd kennelijk niet goed geleid. Schouten vermoedt dat dit een belangrijke oorzaak is van het faillissement, schrijft hij in het verslag.

Uitgebreide marktinformatie over aardappelprijzen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Engwerda
Jan Engwerda Redacteur


Beheer