Open sollicitatie voor functie bij ministerie LNV

Bosch
Leonie Bosch Melkveehouder
Foto :Canva/Andrea Piacquadio
Foto :Canva/Andrea Piacquadio

Betreft: Open sollicitatie, voor de functie van ambtenaar (nu nog op vakantie).

Geachte heer/mevrouw,

Hoewel er op dit moment geen vacature is, wil ik door middel van deze open sollicitatie graag mijn enthousiasme kenbaar maken voor de functie van ambtenaar (nu nog op vakantie). Ik begrijp dat dit een nieuwe functie is die voor het kort geding, aangespannen door de Stichtingen Agrifacts en Stikstofclaim, nog niet bestond. Ik heb namelijk het gevoel dat deze functie mij op het lijf geschreven is.

Mocht deze functie (en de bijbehorende ambtenaar) wel bestaan, dan neem ik aan dat de functie alsnog vrijkomt omdat deze ambtenaar hoogstwaarschijnlijk met spoed ergens anders nodig is en niemand natuurlijk weet waar dat is.

Twee redenen waarom ik geschikt ben

Ten eerste ben ik al jaren ambtenaar, en ten tweede ben ik nu ‘op vakantie’, en als laatste en meest belangrijkste argument: bijna al mijn goede ideeën bestaan alleen maar in mijn hoofd. U kunt dus wel stellen dat er weinig gevaar is dat er informatie bij mensen terechtkomt die dan allemaal een andere conclusie trekken dan de door u gewenste. (Zoals burgers of boeren bijvoorbeeld; laten we eerlijk zijn, uw werk is een stuk makkelijker zonder rekening te moeten houden met de belangen van iedereen).

U kunt dus wel stellen dat er weinig gevaar is dat er informatie bij mensen terechtkomt die dan allemaal een andere conclusie trekken dan de door u gewenste

Er is nog een reden dat ik denk dat ik uitermate geschikt ben voor deze functie. En dat is dat door mijn werkwijze (data en aanvullende onderbouwingen niet vastleggen, maar in mijn bovenkamer opslaan) alle ongemak rondom privacygevoelige data weg gebluft kan worden door uw ministerie. Er zal immers überhaupt geen spoor naar deze al dan niet bestaande data te vinden zijn.

Lees ook: LNV heeft rekenmethode voermaatregel niet vastgelegd

Ik volg de situatie rondom de agrarische sector al een tijdje, en moet zeggen dat ik onder de indruk ben van hoe u de verdeel-en-heersstrategie tot een kunst heeft verheven. Ook de rookgordijnen en dwaalsporen lieten zien dat er nog veel te leren is voor een ambtenaar van mijn formaat(je). De toegepaste strategie leert mij dat ik niet alles zelf hoef te doen, want er zit natuurlijk een limiet aan hoeveel dingen je nog onder een tapijt kan vegen.

Ik hoop dat u voldoende informatie heeft om mij uit te nodigen voor een gesprek. Na mijn vakantie natuurlijk. Ik wil nog even kwijt dat u goed werkgeverschap naar een nieuw level hebt weten te tillen.

Het laat zien dat u meedogenloos bent en een potje Haagse bluf niet schuwt, iets wat ik zeer bewonder

Tot nog toe ben ik geen werkgever tegengekomen die op het punt staat om bijna 50.000 bedrijven over het randje van de afgrond te duwen, en vervolgens het lef heeft om een kort geding door te laten gaan waarbij nota bene de advocaten (en rechter) worden betaald van belastinggeld.

Het laat zien dat u meedogenloos bent en een potje Haagse bluf niet schuwt, iets wat ik zeer bewonder. Zeker als je bedenkt dat dit voorkomen had kunnen worden met één telefoontje naar de betreffende ambtenaar.

Dat u als werkgever het belang van deze ambtenaar (het recht om rustig vakantie te houden) zwaarder laat wegen dan het belang van 50.000 boeren, en daarmee de voedselzekerheid voor deze en volgende generaties Nederlanders, maakt dat ik heel graag voor uw organisatie kom werken.

Met vriendelijke groet,

Leonie BoschBeheer