Doorgaan naar artikel

Oplaat benoemd tot voorzitter Europese pluimveeverwerkers

De branchevereniging van de Europese pluimveeverwerkende industrie Avec heeft Nepluvi-voorzitter Gert-Jan Oplaat benoemd tot nieuwe voorzitter.

Geüpdatet op:
Nieuws
Agri
Foto: ANP premium

Foto: ANP

De branchevereniging van de Europese pluimveeverwerkende industrie Avec heeft Nepluvi-voorzitter Gert-Jan Oplaat benoemd tot nieuwe voorzitter. Dit gebeurde op 9 september tijdens de ledenvergadering in Riga (Letland).

Oplaat is sinds 2015 voorzitter van de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi). Hij werd vorig jaar al benoemd tot vicevoorzitter van Avec. Als president volgt hij de Fransman Paul Lopez op, die 8 jaar Avec-voorzitter was.

Avec

Avec behartigt de belangen van Europese pluimveeslachterijen, pluimveevleesverwerkers en handelaren in pluimveevlees. De organisatie stelt 95% van de Europese pluimveeverwerkende industrie te vertegenwoordigen. Daar vallen meer dan 25.000 familiebedrijven onder en meer dan 350.000 werknemers. De totale productiewaarde van de sector bedraagt zo’n € 38 miljard.

Voorloperspositie Europese pluimveesector behouden

Avec zal zich in de komende periode in gesprekken met de Europese Commissie en Europese parlementariërs inzetten om de voorloperspositie van de Europese pluimveesector in de wereld te kunnen behouden. Dit ook in het licht van de in Europa aangenomen Farm-2-Fork strategy.

Verduurzaming

Oplaat zei na zijn benoeming onder meer: “Er is veel aandacht in Europa voor verduurzaming, waarbij sterk wordt gekeken naar de agrosector in haar totaliteit. Als pluimveesector hebben wij een streepje voor op andere sectoren, gezien het duurzame karakter en de lage CO2-footprint van onze sector. Wij zullen dit benadrukken in Europa en kijken waar we verdere stappen kunnen zetten. Uiteindelijk zal de roep om verduurzaming vorm moet krijgen waarbij zowel van de P van Planet, de P van People, maar ook de P van Profit recht moeten worden gedaan.”

Snel delen

Image
Hans Bijleveld

Redacteur Pluimveehouderij

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin