Opnieuw boerenacties bij Duitse Aldi

13-01 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Duitse boeren hebben woensdag enkele uren gedemonstreerd op een parkeerplaats van de Duitse discounter Aldi in Salzgitter.

Ze willen op die manier onderhandelingen steunen tussen boeren en supermarktketens over de prijzen van agrarische producten. Dat meldt een regionale krant uit de stad ten zuidoosten van Hannover. Twee weken geleden protesteerden boeren bij meerdere distributiecentra van Aldi vanwege prijsverlagingen voor boter. Ook andere supers zoals Lidl en Rewe waren het doelwit van acties in december, onder meer over de lage prijzen voor varkensvlees.

Verkoop regionale producten

Eerder deze week demonstreerden Duitse boeren bij de supermarktketen K+K in Gronau, net over de grens bij Enschede. Vanaf zondagavond werd de uitgang van het distributiecentrum geblokkeerd. De boeren waren boos, omdat melk van de regionale zuivelaar Naarmann uit de schappen verdwenen. In een bericht aan de actiegroep Land schafft Verbindung (LsV) gaf K+K aan dat de producten van Naarmann weer in het assortiment komen. Bovendien werd toegezegd dat er meer aandacht komt voor de verkoop van regionale producten.

Landbouwminister Klöckner

Duitse boeren kregen opnieuw steun van landbouwminister Klöckner deze week volgens vakblad TopAgrar. Ze uitte opnieuw kritiek op de houding van supermarktketens en is onder meer bezig met een verbod op prijspromoties voor vlees.

Esselink
Wim Esselink Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.