Doorgaan naar artikel

Opnieuw boerenprotesten in Duitsland

Foto: ANP

Foto: ANP

In steden in verschillende delen van Duitsland demonstreren donderdag 5 maart wederom duizenden boeren tegen maatregelen die de regering wil nemen op het gebied van de bescherming van insecten en de bemesting.

De maatregelen inzake de bemesting hangen samen met de eisen van de EU. De regering is verplicht daaraan te voldoen op straffe van boetes die in het gegeven geval kunnen worden opgelegd door het Europese Hof van Justitie in Luxemburg.

Aanscherping mestwetgeving

Brussel heeft echter al aangekondigd dat het inmiddels tevreden is met de door Berlijn beoogde aanscherping van de mestwetgeving. De wetswijzigingen komen binnenkort aan de orde in de Bondsraad, de deelstatenkamer van het parlement. De Duitse agrariërs hopen met de betogingen op de valreep de politici nog aan hun kant te krijgen.

Boeren gingen met de trekker op weg voor betogingen in onder meer Bremen, Hamburg, Kiel, Mainz, Dresden en Dessau. In laatstgenoemde stad in het oosten van het land verzamelen de boze boeren zich bij de milieudienst van de federale overheid, het Bundesumweltamt. Zoals ook eerder al dit jaar is tot de demonstraties opgeroepen door de boerenactiegroep Land schafft Verbindung.

Snel delen

Image
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin