Lammeren opnieuw flink in prijs omhoog

03-03-2020 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De handel in lammeren en schapen blijft onverminderd vlot. In Leeuwarden stijgen de prijzen hard.

Het gaat de markt voor schapen en lammeren nog altijd voor de wind. De dieren worden goed gevraagd, terwijl het aanbod niet overdreven groot is. Dat zorgt al weken voor hogere prijzen en dat is deze week niet anders. Op de veemarkt in Leeuwarden gingen de noteringen over de hele linie met €10 omhoog. De notering voor rammen tussen de 22 en 25 kilo is zelfs gecorrigeerd en staat nu gelijk aan de notering voor rammen boven de 25 kilo.

Krap aanbod

Dat de lammeren en schapen momenteel goed gevraagd zijn, heeft dus onder andere te maken met een krap aanbod. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland en België. Dat zorgt ervoor dat de dieren die er wél zijn, vlot worden verkocht. Ook vanuit Engeland komen geluiden van een krap aanbod. Dat maakt het importeren van karkassen duurder, waardoor vaker en eerder wordt gekeken naar het kopen van dieren op de Nederlandse markt.

Prijs verder omhoog

Handelaren verwachten daardoor dat de prijzen ook de komende weken nog wel wat stappen omhoog kunnen zetten. Waar het plafond ligt, durven ze niet te zeggen. Echter, als de marktsituatie blijft zoals-ie nu is, dan zitten er nog wel een paar duidelijke prijsstijgingen in het vat. Momenteel wordt voor ramlammeren tussen de 22 en 25 kilo €122,50 tot €140 per dier betaald. Dat is fors hoger dan een week terug, maar de veemarkt Leeuwarden meldt dat er ook een correctie in de notering is verwerkt.

Prognose: hogere prijzen.

Meer informatie over de prijs van lammeren en schapen vind je op foodagribusiness.nl/markt.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer