Doorgaan naar artikel

Oproep tot meer productie plantaardig eiwit in EU

Frankrijk en Oostenrijk willen meer productie van plantaardige eiwitten in de EU. - Foto: Canva

Frankrijk en Oostenrijk willen meer productie van plantaardige eiwitten in de EU. - Foto: Canva

De ministers van landbouw van Frankrijk en Oostenrijk doen een oproep om de productie van plantaardig eiwit in de EU op te voeren.

“Ondanks het grote potentieel voor die productie in Europa, blijft er een tekort in de EU. Die is daardoor afhankelijk van de invoer uit derde landen”, luidt een gezamenlijke verklaring.

“De technieken van de productie en de kwaliteitseisen in de oorsprongslanden halen vaak niet het hoge niveau van de Europese normen”, stellen minister Julien Denormandie en zijn collega Elisabeth Kőstinger na een online overleg. “Door de eigen productie van plantaardige eiwitten aan te moedigen in het kader van het Fit for 55-pakket en de From-Farm-to-Forkstrategie, pakt de Europese Unie de milieu- en klimaattekorten aan.”

Aansluiting bij Frans plan

Een gezamenlijk initiatief sluit volgens Denormandie goed aan bij het Franse nationale plan op dit gebied. “Dit maakt het mogelijk lijnen te leggen tussen Frankrijk en Oostenrijk om een samenwerking tot stand te brengen tussen de EU-lidstaten. Die kan zich vooral richten op de technische en wetenschappelijke aspecten, ervaringen uitwisselen en in beeld brengen hoe potentiële professionele partnerschappen de voorwaarden kunnen scheppen voor een betere economische structuur op Europese schaal.”

Beheer
WP Admin