Oudrosés weer wat duurder

09-02 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De notering van oudrosés stijgt door naar een gemiddeld niveau van € 5,08 per kilo geslacht gewicht. Jongrosés noteren stabiel op € 5,20 per kilo.

Wat dat betreft is de situatie op de markt van rosékalveren vergelijkbaar met vorige weken: het aanbod jong- en oudrosékalveren is krap met voldoende vraag. Bij oudrosé geeft dat een stijgende prijs; jongrosé kan met gemak stabiel blijven, net als de blankvleeskalveren.

In het algemeen geldt dat door de hoge prijsniveaus het voor de vleesverkopers moeilijk is om meer geld van een kalf te maken. Prijsconcessies zijn niet nodig omdat de druk vanuit het aanbod niet groot is. Marktkenners verwachten dat opbrengstprijzen van het vlees minimaal op een gelijk niveau kunnen blijven.

Bij de starters is de situatie minder rooskleurig. Voor courante koppels wordt zo’n € 355 per kalf af-stal betaald; voor minder courante koppels zelfs een paar euro minder. Er komen weinig plaatsen vrij terwijl er meer dan genoeg starters beschikbaar zijn. De export loopt goed door maar is een ander marktsegment.

Prognose: prijzen rosékalveren minimaal stabiel.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer