Doorgaan naar artikel

Overbruggingskrediet voor startups en mkb’ers

Geüpdatet op:
Politiek & Beleid
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

Vanaf woensdag 29 april kunnen groeibedrijven een aanvraag indienen voor de Corona-Overbruggingslening, meldt het ministerie van Economische Zaken.

Dit kan bij de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen, die deze regeling op verzoek van het kabinet uitvoeren. Dit overbruggingskrediet voor startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers, waarvoor het kabinet zelf in eerste instantie € 100 miljoen beschikbaar stelt, is eerder deze maand al door het kabinet aangekondigd. De Corona-Overbruggingslening is een van de aanvullende maatregelen om ondernemers te ondersteunen vanwege de economische gevolgen van het coronavirus.

‘Steun voor álle ondernemers toegankelijker’

“Het kabinet maakt in deze uitzonderlijke en barre tijden financiële steun voor álle ondernemers toegankelijker. Voor de toekomst van onze economie en onze maatschappij zijn startups en scale-ups van groot belang: zij zorgen voor de inkomsten en banen van morgen én dragen met hun innovatieve producten en diensten bij aan het oplossen van wereldwijde uitdagingen – zoals bijvoorbeeld de coronacrisis”, aldus staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. “Daarom investeert het kabinet nu € 100 miljoen in overbruggingskredieten waarmee onze groeibedrijven deze moeilijke maanden door kunnen komen.”

Leningen tot € 2 miljoen

De leningen die de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen gaan verstrekken variëren tussen de € 50.000 en € 2 miljoen. Bij bedragen boven de € 250.000 wordt er 25% cofinanciering verwacht van de aandeelhouders of andere investeerders. Er wordt een uniform rentetarief gehanteerd van 3%. De Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen streven ernaar de beoordelingen van de aanvragen onder de € 500.000 af te handelen binnen 4 tot 9 werkdagen. Voor aanvragen boven de € 500.000 is het streven om binnen 3 werkweken tot een definitief besluit te komen.
Meer informatie over criteria en aanvragen van de Corona-Overbruggingslening is te vinden op de website van de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen.

Snel delen

Image
Eric Beukema

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin