Sustainable food
De belangrijkste criteria voor de productie van voedingsmiddelen waren altijd goede kwaliteit, absoluut veilig en niet te duur. Daar is de laatste jaren een vierde criterium bijgekomen: voedingsmiddelen moeten duurzaam geproduceerd zijn. Duurzaamheid wil zeggen dat is voorzien in de levensbehoeften van de huidige generatie, zonder dat toekomstige generaties tekort wordt gedaan. Veel ‘beslissers’ in de voedingsketen stellen dat een bedrijf alleen kan blijven bestaan als serieus invulling wordt gegeven aan duurzaamheid.
Wat gebeurt er allemaal op het gebied van sustainable food?
Laatste berichten
Vergroeningsadviseur: hogere CO2-heffing schrikt bedrijven af
ACM berispt Albert Heijn om vage duurzaamheidsclaims
Kwart van foodomzet uit producten met keurmerk
Onderzoek: EU-subsidie landbouw gaat ten koste van plantaardige productie
Tips voor start-ups en scale-ups
Gezonder en duurzamer eten kan voor hetzelfde geld
premium
Wetgeving en innovatie: tegenpolen of partners in crime?
Feedback EU: banken versterken groei vlees- en zuivelsector
premium
Ambitie Unilever: inzetten op meer plantaardig en minder verspilling
premium
Milieu-impact verlagen door true price te berekenen
premium
True pricing: duurzame impact én commerciële kansen
premium