Overname eierhandel Kwetters door Hardeman afgerond

De partijen hadden op 18 februari al een voorlopig koopcontract getekend.

De overname van eierhandel Kwetters in Veen (N.-Br.) door de Hardeman Egg Group is afgerond. Dit blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel.

Voorlopig koopcontract

Eind februari kwam naar buiten dat zakenman Arend Hardeman eierhandel Kwetters wilde overnemen. De partijen hadden op 18 februari een voorlopig koopcontract getekend en wilden de overname uiterlijk per 1 juli hebben afgerond. Dat is gelukt. Hardeman Egg Group BV, op 28 februari opgericht met Hardeman als enig aandeelhouder, is nu eigenaar van Kwetters Holding BV.

Betrokkenen hebben hier geen ruchtbaarheid aan gegeven. Arend Hardeman is niet bereikbaar wegens vakantie. Dat geldt ook voor John Achterstraat, sinds juni algemeen directeur van Kwetters Holding.

In de laatste uitgave van ‘Kakelnieuws’, het bedrijfsblad van Kwetters voor pluimveehouders die aan deze eierhandel leveren, zegt aandeelhouder Hardeman onder meer: “We hebben er het volste vertrouwen in het bedrijf positief voort te zetten. Samen met de werknemers. De pluimveehouders zijn voor ons van groot belang, want zij zorgen ervoor dat er kwaliteitseieren op de markt kunnen komen. Deze kwaliteitseieren proberen wij zo goed mogelijk te verwaarden bij de supermarkten, zodat iedereen binnen de keten kan meeprofiteren.”

Hardeman: uitbreiden met eiproducten

Ook zegt hij in de toekomst graag te willen uitbreiden met eiproducten, “om op die manier het eerste tot het laatste ei dat de kip legt, zo goed mogelijk te verwaarden.” Uitbreiding met eiproducten is eventueel ook mogelijk door samen te werken met andere partijen, aldus Hardeman.

In hetzelfde blad zegt algemeen directeur Achterstraat, die hiervoor bijna tien jaar bij De Heus Voeders werkte, dat Nederland behoefte heeft aan een financieel gezonde primaire sector met betrokken ondernemers. “Het is niet meer dan normaal dat er tegenover de productie van veilig voedsel een goede (eier-)prijs staat.”

Een miljoen legkippen

Arend Hardeman is succesvol met Hardeman Isolatie, een bedrijf in geïsoleerde dak- en gevelelementen. Daarnaast heeft hij, onder andere samen met zijn broers, diverse andere bedrijven. Hij kwam voor het eerst in aanraking met legkippen door de overname van een legkippenbedrijf van Gert van Putten in Ethiopië. Later is hij op de Veluwe met bio-kippen gestart. Inmiddels heeft hij in Ethiopië twee legkippenbedrijven en in Nederland – naar verluidt – ongeveer een miljoen legkippen.

De overname van Kwetters, een familiebedrijf dat enkele jaren geleden het 70-jarig bestaan vierde, omvat eierpakstations in Veen, Ede en in Duitsland in Hötensleben en Suzetal. Daarnaast gaat het om enkele legbedrijven in Nederland en twee in Duitsland, met bij elkaar 850.000 legkippen.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.