Skip to content

Overname Marqt mag van rechter doorgaan

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: ANP -

Foto: ANP

De overname van de duurzame supermarktketen Marqt door het bedrijf achter biosuper Ekoplaza mag doorgaan. Dat heeft de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam bepaald.

Daarmee mislukt de poging van Marqt-oprichters Meike Beeren en Quirijn Bolle om de overname te voorkomen. Zij hadden de Ondernemingskamer gevraagd de overdraagbaarheid van de Marqt-aandelen tijdelijk op te schorten. Beeren en Bolle wilden Marqt zelf overnemen, met financiële steun van een onbekende investeerder. De meerderheid van de aandeelhouders en Marqt zelf zien juist meer in een overname door Ekoplaza.

Oprichters probeerden al eerder overname te voorkomen

Eerder zijn Beeren en Bolle er al niet in geslaagd, ook in een kort geding, om de overname tegen te houden. Tegen die beslissing zijn de oprichters nog in hoger beroep gegaan.

Ekoplaza is onderdeel van het bedrijf Udea, dat onder meer bekend is met merken als Natuurwinkel en Origin’O.

Marqt wordt vooral bezorgdienst en gaat eet- en drinkwinkels uitbaten

Het in 2008 opgerichte Marqt, dat vooral winkels heeft in Amsterdam, zal onder de nieuwe eigenaar meerdere vestigingen gaan sluiten. Het is de bedoeling dat de formules Marqt en Ekoplaza naast elkaar blijven bestaan. Marqt zal zich verder gaan richten op onder meer onlinebezorging en kleinere eet- en drinkwinkels.

Vorige maand gaf de Autoriteit Consument & Markt (ACM) al groen licht voor de deal. Na afronding van de transactie blijft volgens de toezichthouder voldoende concurrentie over. Supermarktketen Albert Heijn heeft dit jaar verschillende filialen van Marqt overgenomen. In die ruimtes komen winkels van Albert Heijn.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin