Overname Noordhoek door Royal A-ware

31-05 | |
Kaaspakhuis van A-ware. Het bedrijf neemt Noordhoek over. - Foto: Michel Zoeter
Kaaspakhuis van A-ware. Het bedrijf neemt Noordhoek over. - Foto: Michel Zoeter

Royal A-ware wil zijn kaasraspactiviteiten uitbreiden met de overname van Noordhoek Geraspte Kaas in Bodegraven.

De voorgenomen overname is ter goedkeuring voorgelegd aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Na goedkeuring van de NMa zal Noordhoek als bedrijf onderdeel worden van A-ware. De 58 medewerkers van Noordhoek komen in dienst van A-ware.

Strategische keuze

Beide familiebedrijven zijn al lang actief in de kaaswereld. Noordhoek is een van de kaasafnemers van A-ware. De overname is voor beide organisaties een strategische keuze. Jonathan Koelewijn, directeur Noordhoek, geeft aan dat de overname mogelijkheden biedt in andere markten en een betere toegang tot kaas en kaasproducten geeft. Het assortiment van Noordhoek is complementair aan dat van A-ware. “Dat zit hem vooral in andere recepturen”, zo licht een woordvoerster van A-ware toe.

Complementair assortiment

Noordhoek is specialist op het gebied van geraspte kaas en biedt dit in andere vormen aan dan A-ware op dit moment doet. “Met de expertise en ervaring van de medewerkers van Noordhoek, kunnen we producten aan ons assortiment toevoegen, waarmee we nog beter kunnen inspelen op de wensen van onze klanten”, aldus Jan Anker, CEO Royal A-ware. De overnamesom wordt niet bekendgemaakt. Ook over de verwerkingscapaciteit van Noordhoek doen de partijen geen uitspraak.

Meer overnames

A-ware zit wat betreft overnames niet stil. Zo is de onderneming in korte tijd een belangrijke speler geworden op de zuivelmarkt in België. Vorig jaar werd al de melkpoederfabriek van FrieslandCampina in Aalter overgenomen. Dit jaar kwamen daar 2 fabrieken bij gericht op consumptiemelkgoederen. Als eerste de Hollebeekhoeve, daarbij ging het alleen om de installaties die A-ware overnam uit een faillissement, met een capaciteit van ongeveer 20 miljoen liter melk.

De tweede overname, nog wel afhankelijk van goedkeuring door de Belgische mededingingsautoriteiten, is familiebedrijf Olympia in Herfelingen. De zuivelonderneming is goed voor de verwerking van circa 100 miljoen liter melk van 165 boeren tot een breed scala aan producten.

Willem Veldman
Meer over


Beheer