Doorgaan naar artikel

Overname Stegeman door What’s Cooking afgeblazen

Het Belgische What’s Cooking, voorheen Ter Beke, heeft de overname van Stegeman en Imperial van het Mexicaanse Sigma definitief afgeblazen.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Piet Sanders, CEO van What's Cooking? Foto: ANP

Piet Sanders, CEO van What's Cooking? Foto: ANP

Het Belgische What’s Cooking, voorheen Ter Beke, heeft de overname van Stegeman en Imperial van het Mexicaanse Sigma definitief afgeblazen.

Zowel de Belgische als de Nederlandse mededingingsdienst dralen nog steeds met een besluit over de acquisitie waardoor voor het bedrijf de ‘Long Stop Date’ is bereikt. What’s Cooking spreekt van een betreurenswaardige uitkomst.

Advies om niet goed te keuren

Een adviseur van de Belgische concurrentiedienst adviseerde onlangs om de transactie niet goed te keuren. What’s Cooking is het daar niet mee eens ‘omdat het voorbijgaat aan de internationale concurrentie waarmee de onderneming wordt geconfronteerd op een grensoverschrijdende markt voor de levering van voornamelijk homogene huismerkproducten.’

‘Duidelijk is dat op datum van de Long Stop Date de voorwaarden voor de overname niet waren vervuld. What’s Cooking? wacht daarom de vervolgstappen van de procedure niet langer af en ziet zich na ruim anderhalf jaar genoodzaakt de procedure voor beide autoriteiten te beëindigen alsook de overname zelf.’

Reactie CEO What’s Cooking

CEO Piet Sanders van What’s Cooking?: “Tot 1 juni 2023 bleven we ons beoogde doel nastreven. We betreuren deze beslissing te moeten nemen. Het is des te meer jammer dat een Europese groep met hoofdkantoor in België en internationale concurrentie nog steeds niet is toegestaan om een ander bekend bedrijf met mooie merken en vestigingen in België en Nederland over te nemen. Als What’s Cooking? is het belangrijk dat we een bewuste keuze maken voor onze toekomst en verkiezen duidelijkheid boven een nog verder aanslepend proces. We geloven in de sterkte van onze eigen strategie die we eerder aankondigden met focus op groei en excellente prestaties. De accelerator op vlak van duurzaamheid en innovatie zal daarom in de eerste plaats van binnenuit komen.”

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin