Overname Struik Foods door Zwanenberg officieel

16-03-2020 | Laatste update op 17-10 | |
Vleesproducten van de Zwanenberg Food Group. - Foto: Henk Riswick
Vleesproducten van de Zwanenberg Food Group. - Foto: Henk Riswick

Vleesverwerker Zwanenberg uit Almelo en soep- en sauzenfabrikant Struik uit Voorthuizen zijn sinds 16 maart officieel gefuseerd.

De aandeelhouders van beide bedrijven zijn akkoord met de overname van Struik door Zwanenberg. In september vorig jaar werd bekend dat de twee fabrikanten ‘oriënterende gesprekken’ voerden. In november werd bekend dat mededingingsautoriteit ACM de overname goedkeurde.

Door de overname ontstaat een voedingsmiddelenconcern met 1.800 medewerkers en een jaaromzet van € 540 miljoen.

Volgens het fusiebedrijf zijn ook de vakbonden geïnformeerd en beide ondernemingsraden hebben positief geadviseerd. Er vallen geen ontslagen.

Overname Unox-fabriek

Zwanenberg Food Group biedt werk aan 1.600 mensen die samen een omzet van € 420 miljoen realiseren. Het bedrijf maakt vooral houdbaar vlees, het bekendste merk in ons land is Kips Leverworst. In 2018 nam Zwanenberg de Unox-fabriek van Unilever in Oss al over, nadat het sinds 1981 al verschillende kleinere overnames in ons land deed. Sinds een aantal jaar zet het bedrijf sterk in op de productie van vegetarische producten. Zwanenberg is een dochterbedrijf van Meatpoint BV.

Minderheidsbelang Van Drie

Bij Struik Foods Europe, dat goed is voor een jaaromzet van € 120 miljoen, werken 200 mensen. De soep- en sauzenproducent werd in 1952 in Voorthuizen opgericht door Bernardus Struik. In 1965 zette zijn zoon Hans het bedrijf voort. Op een gegeven moment kwam Struik in financiële problemen door een conflict met een leverancier en ging het bedrijf in een gedwongen verkoop. Sinds 2016 is Struik feitelijk in handen van familie Van Drie, de huidige grootaandeelhouder die zijn geld verdiende met de gelijknamige kalfsslachterijen. Van Drie krijgt door de overname een minderheidsbelang in Zwanenberg.

Kloosterman


Beheer