Doorgaan naar artikel

Palmolievrije margarine The Flower Farm te koop in Engeland

De Engelse supermarktketen Sainsbury’s verkoopt als test de palmolievrije margarine van The Flower Farm.

Nieuws
Food
The Flower Farm Engeland premium

De margarine van The Flower Farm is palmolievrij. - Foto: The Flower Farm

The Flower Farm is het Kanaal overgestoken. Sinds kort verkoopt de Engelse supermarktketen Sainsbury’s de palmolievrije margarine. Als test is het product in de schappen van honderden winkels neergelegd. Als dat aanslaat, wordt dat aantal verkooppunten de komende maanden fors opgevoerd en is The Flower Farm in heel Engeland verkrijgbaar.

Vorig jaar breidde The Flower Farm, na een deal met Delhaize, al uit naar België. Daar liggen de producten inmiddels in de schappen van honderden supermarkten. De margarine van het bedrijf bestaat uit palmolievrije, plantaardige producten op basis van shea. Dit ingrediënt wordt gewonnen uit noten van de zogeheten karitéboom. Hiervan groeien er ongeveer 2 miljard in de natuur, op de Afrikaanse Savanne. Daarmee kunnen volgens initiatiefnemer Marcel van Wing echt meetbaar verschillen worden gemaakt.

Doel om uit te breiden binnen Europa

Van Wing is heel blij over de nieuwe samenwerking: “Het is geweldig dat naast België ook de Britse supermarkten bijdragen aan de bescherming van het regenwoud. Per jaar kun je met een gezin van vier personen ruim 17 kilo palmolie besparen, door palmolievrije margarine te gebruiken. Voor die 17 kilo zou ruim 44 vierkante meter plantage nodig zijn.” Zijn doel is om ook andere Europese landen te veroveren.

Lees ook het interview met Marcel van Wing van The Flower Farm: ‘Palmolievrije producten met positieve boodschap’

Snel delen

Image
Wendy Noordzij

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin