Paulig opent klimaatneutrale tortillafabriek

28-09 | |
De nieuwe productiefaciliteit van Paulig in Roeselaere (België). - Foto: Tom Rondelez
De nieuwe productiefaciliteit van Paulig in Roeselaere (België). - Foto: Tom Rondelez

Het Finse bedrijf Paulig heeft een nieuwe tortillafabriek geopend in het Belgische Roeselare. De marktleider op gebied van Tex-mex-producten gaat met de fabriek de toenemende vraag beantwoorden.

Paulig is onder andere bekend van het merk Santa Maria, dat ook te vinden is in de Nederlandse supermarktschappen. De fabriek is de grootste investering van het Finse bedrijf buiten de fabrieken in eigen land. In totaal investeert de Tex-mex-gigant € 45 miljoen in de Belgische productielocatie. De uitbreiding is nodig omdat het Tex-mex-segment een snelle groei kent in Europa. Met de locatie in Roeselare verdubbelen zij de productie en komt er ruimte voor innovatiemogelijkheden om de groei nog verder te versnellen. De fabriek kreeg een certificering van Climate Impact Partners omdat het productielocatie is gebouwd en gaat draaien volgens het CarbonNeutral-protocol.

Paulig is een Finse voeding- en drankenproducent en had een locatie in België. Daarnaast heeft het nog 10 andere productielocaties in onder andere Finland en Spanje. De omzet van het bedrijf aan Tex-mex-producten bedroeg € 966 miljoen in 2021. Daarmee is het de helft van de totale omzet. Naast Mexicaanse producten biedt Paulig koffie, specerijen en plantaardige voeding aan.

Hilhorst
Alieke Hilhorst Redacteur


Beheer