PCA start Challenger-notering met € 12

14-09 | |
Foto: Peter Roek
Foto: Peter Roek

Het Belgische PCA/Fiwap start de notering voor het fritesgeschikte aardappelras Challenger met € 11 tot € 12 per 100 kilo.

De notering voor Challenger stond voor het laatst aan de bovenkant op € 12 op 10 maart 2020. Dat was de laatste notering voor corona Europa in haar greep kreeg. Voor vroege aardappelen is deze week niet meer genoteerd.

Stabiele stemming

De notering voor Challenger haakt aan op gelijke hoogte bij de notering van Fontane. Fontane is het belangrijkste fritesgeschikte aardappelras in België en startte vorig week met de eerste notering van dit seizoen op hetzelfde prijsniveau. De stemming op de markt is stabiel. Er is geen sprake van overaanbod. De vraag naar aardappelen voor export naar onder andere Afrika en Roemenië trekt aan, meldt PCA/Fiwap.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Smale
Annet Smale RedacteurBeheer