Peenhandel hoopt op ommekeer

16-12-2021 | |
Foto: Jan Willem Schouten
Foto: Jan Willem Schouten

Het weer is momenteel prima voor het rooiwerk. En er wordt kouder weer voorspeld voor volgende week.

Bij verwerkers en handelaren is het merkbaar dat men hoopt op een ommekeer in de markt. Nachtvorst kan ervoor zorgen dat het aanbod af land opdroogt. Maar het blijft eerst zien en dan geloven.

Kritische kopers

De beurs in Emmeloord noteert niet voor B-peen. Eerder deze week noteerde de beurs in Middenmeer wel voor C-/D-peen. Het prijsniveau op de peenmarkt is niet veranderd vergeleken met een paar weken geleden. Hetgeen deze week wel anders verloopt vergeleken met vorige week, is dat er weer gerooid kan worden. Vorige week lukte het rooien alleen op hele droge stukken, maar over het algemeen was het te nat. In Zeeuws-Vlaanderen wordt sinds begin deze week weer gerooid. Echter niet op de zware kleigronden, omdat er anders teveel klei tussen de peen zit. Afnemers van peen zijn kritisch en willen niet te grove peen of een partij waar bijvoorbeeld muizenvraat aanzit.

Bio-peen

Het aanbod van biologische af-landpeen raakt op. Biologische peen die tijdelijk in kisten in de schuur is weggezet omdat direct af land verkopen geen optie was, komt nu weer in zicht.

Prognose: flauwe peenmarkt.

Meer prijsinformatie over peen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Smale
Annet Smale Redacteur
Meer over


Beheer