Peiling: 55% Nederlanders klaar met boerenprotest

Foto: Misset
Foto: Misset

Een meerderheid van 55% van de Nederlanders zit niet te wachten op nog meer trekkeracties. Dat blijkt uit een peiling van nieuwsprogramma EenVandaag onder 25.000 Nederlanders.

De meerderheid vindt dat de boeren hun punt nu wel hebben gemaakt en noemen de blokkadeacties hinderlijk en ontwrichtend. 40% van de ondervraagden in het Opiniepanel vindt dat de boeren wel mogen blijven protesteren om hun onvrede over de veevoermaatregel te uitten.

Sympathie voor standpunt boeren

Wel is er sympathie voor het standpunt voor de boeren. 51% kan begrip opbrengen voor de acties van de afgelopen dagen. De acties waarbij trekkers en andere landbouwvoertuigen worden ingezet, worden echter ook gezien als gevaarlijk en intimiderend. Een meerderheid (58%) vindt dat dergelijke acties in heel Nederland zouden moeten worden verboden.

Steun neemt af sinds eerste acties in oktober

Eerder was er meer steun voor de boerenacties onder het grote publiek, maar dit nam in februari ook al hard af naar ongeveer de helft. In oktober, toen de boerenprotesten nog relatief nieuw waren, was er steun onder 89% van de ondervraagden.

van Rooijen
Lydia van Rooijen Redacteur


Beheer