Doorgaan naar artikel

PepsiCo wil chips in vernieuwbaar plastic

Foto: Canva

Foto: Canva

PepsiCo wil uiterlijk in 2030 in Europa alleen nog gerecycled of vernieuwbaar plastic gebruiken voor de chips van Lays, Doritos en andere merken.

Oorspronkelijke fossiel-gebaseerde plastics worden dan voor die producten in de ban gedaan. Dit jaar worden de eerste consumentenproeven met die nieuwe verpakkingen gestart. “PepsiCo gaat werken aan een circulaire economie voor flexibele verpakkingen in Europa door ontwerp, infrastructuur en door verpakkingsmaterialen een nieuw leven te geven”, laat het bedrijf weten. In de nieuwe verpakkingen komt het gerecyclede deel van eerder gebruikt plastic wat wordt aangevuld met een vernieuwbaar deel van bijproducten, zoals gebruikte kookolie of afval van papierpulp.

Flexibele verpakking

CEO Silviu Popovici van PepsiCo Europe: “Flexibele verpakkingrecycling zou de norm moeten zijn in heel Europa. Onze chipszakjes gaan deel uitmaken van een florerende circulaire economie waar flexibele verpakking op waarde wordt geschat en gerecycled kan worden als nieuw pakje. We investeren met onze partners om de technologische capaciteit op te bouwen om dat te kunnen doen.”

Beheer
WP Admin