Peter Klosse: ‘Lekker is de motor van onze voedselkeuze’

29-07 | |
Peter Klosse
Peter Klosse: "Het idee dat je vitamine C aan een sinaasappel toevoegt en calcium aan melk, vind ik de omgekeerde wereld." - Foto: Peter Klosse
Welke trends spelen in de foodsector? Diverse wetenschappers en trendwatchers geven komende weken antwoord op deze vraag. Deze keer ‘smaakprofessor’ Peter Klosse over de comeback van smaak. Wat verstaat u onder de smaak van voedsel? “Smaak is meer dan een optelsom van zoet, zuur, zout en bitter, dat is een te beperkt beeld. Ik zie smaak in hoofdzaak als een mondgevoel, met drie richtingen: filmend, strak en drogend. Filmend staat voor zachte, smeuïge componenten zoals vet, suiker, gela


Word abonnee en lees verder

Met een abonnement heeft u onbeperkt toegang tot alle premium artikelen.
Al abonnee? Log hier in.

Neem een abonnement
Schoorel
Elsie Schoorel Freelance redacteur



Beheer