Skip to content

PHW Group en SuperMeat gaan samenwerking aan

Een medewerker van SuperMeat toont gekweekt kippenvlees. - Foto: AFP premium

Een medewerker van SuperMeat toont gekweekt kippenvlees. - Foto: AFP

PHW Group, een van de grootste pluimveeslachterijen in Europa, gaat een samenwerking aan met het Israëlische kweekvleesbedrijf SuperMeat.

De twee bedrijven willen gezamenlijk gekweekte vleesproducten, waaronder kip, kalkoen en eend, op de Europese markt brengen. De ondernemingen hebben hiervoor een Memorandum of Understanding (een document waarin de partijen hun gezamenlijke voornemens vastleggen) getekend.

Partner in foodtech-sector

Pluimveeslachterij PHW Group houdt zich al langere tijd bezig met alternatieve eiwitten. Zo investeerde het al eerder in SuperMeat via investeringsrondes en kondigde het een aantal jaar geleden aan te gaan samenwerken met het bedrijf. “PHW Group heeft een toekomstig dieet voor ogen dat duurzaam en gebalanceerd zal zijn. Daarom zijn we zeer toegewijd aan het gebied van alternatieve eiwitten”, zegt Peter Wesjohann, voorzitter van de raad van bestuur van PHW Group. “Binnen dit segment is SuperMeat een belangrijk element van onze eiwitplatformstrategie en een uitstekende partner in de foodtech-sector.”

SuperMeat

SuperMeat is een business-to-businessbedrijf dat zich bezighoudt met de hele categorie pluimveevlees, van vet tot spiervlees. Het heeft in Israël een pilot-productielocatie met daarnaast een restaurant waar als proef kweekkip wordt geserveerd om feedback te ontvangen van consumenten en hen mee te nemen in het proces van kweekvlees.

PHW Group

Het Duitse PHW Group brengt onder andere kipproducten op de markt onder het Wiesenhof-merk. In Nederland is het eigenaar van GroenlandGroup, waar pluimveeslachterij Esbro onder valt. In 2018 werd het bedrijfsonderdeel Alternative Protein Sources opgericht. Binnen dit onderdeel werkt PHW onder andere samen met SuperMeat, Beyond Meat (plantaardige vleesvervangers) en Eat Just (kweekvlees).

Kweekvlees nog verboden

Het eten of op de markt brengen van kweekvlees is in de Europese Unie niet toegestaan. Voor het op de markt brengen van kweekvlees is eerste Europese goedkeuring volgens de Novel Food-regeling nodig. De Nederlandse Tweede Kamer deed vorige week een oproep om kweekvlees onder gecontroleerde en veilige omstandigheden te laten proeven.

Lees ook: Kweekvlees laat nog een aantal jaar op zich wachten

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin