Picnic start pilot ophalen glazen potten en flessen

27-09 | |
glazen verpakkingen ophalen
Foto: Canva

Online supermarkt Picnic gaat in de regio Alphen aan den Rijn beginnen met de inzameling van glazen verpakkingen voor hergebruik. Na de pilot kijken de initiatiefnemers of er een uitbreiding komt naar heel Nederland.

De pilot is een samenwerking van Picnic en PAKT Packaging. Tien weken lang gaat de supermarkt de glazen verpakkingen ophalen bij de klant, om ze daarna te reinigen en weer aan te bieden aan de betreffende voedingsproducent.

PAKT Packaging maakt potten schoon en biedt deze diensten aan partners aan. HAK en Kesbeke tafelzuren hebben zich al aangesloten. De consumenten kunnen hun potten meegeven aan de Picnic-bezorger die de nieuwe boodschappen komt brengen. Daarna haalt PAKT de verpakkingen op.

Door de verpakkingen op te halen, hoeven ze niet kapot gemaakt om ze daarna weer om te smelten tot nieuwe verpakkingen. Mede-oprichter en eigenaar van Picnic Michiel Muller: “Door het gemak waarmee je glazen verpakkingen kunt inleveren, verwachten we dat een groot deel van onze klanten in Alphen aan den Rijn meedoet. We denken de komende tien weken tienduizenden glazen verpakkingen in te zamelen.”

85% besparing

De online supermarkt zegt met hergebruik van de verpakkingen 85% CO2 meer te besparen ten opzichte van glazen die eenmalig gebruikt worden. Muller: “Met deze pilot dragen we ons steentje bij aan een circulaire economie, waarin we materialen zoveel mogelijk hergebruiken of recyclen.”

Lees ook: Joeri Schoemaker: Pieter Pot gaat voor systeemverandering in verpakken

Hilhorst
Alieke Hilhorst Redacteur


Beheer