Skip to content

Pilgrim’s Pride koopt foodbusiness Kerry

Pilgrim’s Pride neemt de vlees- en maaltijdactiviteiten van het Ierse Kerry Group over.

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

Pilgrim’s Pride neemt voor € 819 miljoen de vlees- en maaltijdactiviteiten van het Ierse Kerry Group in het Verenigd Koninkrijk en Ierland over.

Het Amerikaanse Pilgrim’s Pride, dat uiteindelijk onderdeel is van de Braziliaanse vleesgigant JBS, kocht al eerder het Britse varkensbedrijf Tulip van Danish Crown en is ook eigenaar van de grote Noord-Ierse kippenverwerker Moy Park.

Leverancier van gemaksvoedsel

De fooddivisie van Kerry maakt onder meer kaas, kant-en-klaar maaltijden, melkpoeder, sauzen en worstjes die voornamelijk worden afgezet op de Britse markt. “De Meats and Meals business is een eerste klas leverancier van gemaksvoedsel met leidende merken en langlopende relaties met grote supermarkten”, omschrijft Kerry zelf. De divisie leverde in het laatste boekjaar € 828 miljoen aan omzet en € 63 miljoen aan winst op. Het Ierse bedrijf wilde van die consumentenactiviteiten af om zich verder te concentreren op ingrediënten en smaaktoevoegingen.

CEO Edmont Scanlon van Kerry: ‘’Het is de afgelopen dertig jaar onze strategie geweest om onze portefeuille voortdurend bij te stellen op onze reis om een marktleidende Taste & Nutrition onderneming te worden. Deze transactie versterkt onze focus als business to business leverancier van ingrediëntenoplossingen voor de voeding, dranken en farmaceutische markten.” Zijn collega Fabio Sandri van Pilgrim’s ziet zijn bedrijf nu een positie verwerven als belangrijke speler bij bewerkte voeding en merkproducten.

Overname zuiveltak

Kerry deelt tegelijk mee dat de overgebleven Ierse zuivelactiviteiten een nieuwe plaats krijgen binnen de Consumer Foods Business. “De strategische beoordeling van de zuivelbusiness is afgerond en die activiteiten worden op dit moment niet afgestoten.” Kerry probeert al tijden een overname van de zuiveltak te regelen met de coöperatie van ‘eigen’ melkleveranciers, maar dat is tot nu toe niet gelukt.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin