Doorgaan naar artikel

Plantaardige kaasmaker Willicroft haalt € 2 miljoen binnen

Willicroft, maker van plantaardige kaasvervangers, heeft € 2 miljoen opgehaald in een investeringsronde.

Nieuws
Food
Veganistische alternatieven voor vlees en zuivel, waaronder de plantaardige kaas van Willicroft. - Foto: Kim van Dam

Veganistische alternatieven voor vlees en zuivel, waaronder de plantaardige kaas van Willicroft. - Foto: Kim van Dam

De Nederlandse startup Willicroft, maker van plantaardige kaasvervangers, heeft € 2 miljoen opgehaald in een investeringsronde. Het bedrijf wil het geld gebruiken voor uitbreiding naar nieuwe markten, zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Scandinavië.

Willicroft maakt kaasalternatieven met behulp van oude technieken zoals fermentatie en gebruikt cashewnoten, soja, quinoa en peulvruchten als ingrediënten. De producten worden verkocht bij online supermarkten Gorillas, Crisp, Picnic en in de Willicroft-winkel in Amsterdam.

B-Corp

Twee maanden geleden werd het bedrijf een zogenoemde B-Corp, als Europa’s eerste plantaardige kaasbedrijf. Gecertificeerde B-Corp-bedrijven voldoen aan hoge standaarden op het gebied van sociale en milieuprestaties, opgesteld door non-profitorganisatie B Lab. Danone en Too Good To Go zijn voorbeelden van andere B-Corp-bedrijven.

De naam van het bedrijf is afkomstig van het Britse melkveebedrijf van de ouders van Willicroft’s oprichter Brad Vanstone. Hij startte in 2018 met het bedrijf.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin