Doorgaan naar artikel

PlantLab haalt € 20 miljoen op bij investeerder

Productielocatie van Plantlab. - Foto: ANP/Marcel van den Bergh

Productielocatie van Plantlab. - Foto: ANP/Marcel van den Bergh

PlantLab heeft in een eerste investeringsronde € 20 miljoen groeigeld opgehaald bij De Hoge Dennen Capital.

Het bedrijf ontwikkelde een wereldwijd gepatenteerde technologie voor ‘vertical farming’, het op efficiënte wijze verbouwen van groente en fruit.

Met de investering gaat de snel groeiende onderneming scale-up indoorproductielocaties openen in onder meer Nederland, de Verenigde Staten en op de Bahama’s.

Dichtbij consument telen zonder chemische middelen

PlantLab realiseerde in de afgelopen tien jaar een doorbraak met zijn efficiënte technologie voor innovatieve stadslandbouw, die inmiddels wordt toegepast in een commerciële productielocatie in Amsterdam. Hierdoor worden dichtbij de consument op grote schaal kraakverse, gezonde en lekkere groenten verbouwd, zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

In een ruimte met een oppervlakte van slechts twee voetbalvelden kan genoeg geproduceerd worden om een stad van 100.000 inwoners dagelijks van 200 gram groente te voorzien.

We moeten ons voedsel duurzamer en efficiënter gaan verbouwen en dat vraagt om baanbrekende en innovatieve oplossingen

“Deze investering stelt ons in staat om meer productielocaties te openen en onze technologie verder te vervolmaken”, zegt Michiel Peters, CEO van PlantLab. “De groei van de wereldbevolking en de klimaatcrisis stellen de voedselproductie voor ongekende uitdagingen. We moeten ons voedsel duurzamer en efficiënter gaan verbouwen en dat vraagt om baanbrekende en innovatieve oplossingen.”

De Hoge Dennen is onderdeel van de beleggings- en investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke, de voormalige eigenaren van Kruidvat.

Snel delen

Image
Leo Tholhuijsen

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin