Doorgaan naar artikel

Platform One Pro voor gezonde kook- en leefstijl

Een nieuw concept dat past in de gezondheidstrend gepersonaliseerde voeding.

Geüpdatet op:
Nieuws
Food
Marja Hevel, Edwin Vinke en Henriëtte van Norel hebben One Pro opgericht. Foto: One Pro

Marja Hevel, Edwin Vinke en Henriëtte van Norel hebben One Pro opgericht. Foto: One Pro

Drie initiatiefnemers hebben een nieuw concept gelanceerd dat past in de gezondheidstrend gepersonaliseerde voeding.

Chefkok Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang, natuur- en voedingsgeneeskundige Marja Hevel en culinair publiciste Henriëtte van Norel hebben samen het platform One Pro opgericht. Hierop wordt een gezonde kook- en leefstijl aangeboden, om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren. Het bijzondere van dit concept: één proteïnesoort (eiwit) per maaltijd, gecombineerd met groenten en langzaam verteerbare koolhydraten.

Inzetten op gezondere leefstijl

De website One Pro is in de eerste week van 2022 gelanceerd. De doelgroep is breed: alle professionele chefs en thuischefs, ‘alsmede bedrijven waaronder verzekeringsmaatschappijen die willen meehelpen aan het terugdringen van de hoge zorgkosten in Nederland en het terugdringen van het ziekteverzuim in bedrijven door in te zetten op een preventieve aanpak’, schetsen de initiatiefnemers, volgens wie gezonde voeding het medicijn van de toekomst is.

Marja Hevel: “One Pro biedt uitkomst voor wie kampt met een welvaartsziekte (zoals: diabetes type 2, overgewicht, obesitas, hoge bloeddruk) en voor jong en oud die preventief willen inzetten op een gezondere leefstijl.”

Kookboek

Wat ook moet bijdragen aan dat doel is het geplande kookboek ‘One Pro: een leven lang echt gezond met chefs’, dat dit jaar wordt uitgebracht met participant Bourgondisch Lifestyle/Kaasfort Assendelft. Hierin staan voedingsprogramma’s op maat. Ook kunnen bedrijven lezingen aanvragen met een proeverij, op eigen locatie of bij Kaasfort Amsterdam in Assendelft. Dit kan in combinatie met voedingsadviezen op maat voor medewerkers.

Laten proeven

Ervaren is belangrijk, vertelt Vinke. “Door mensen te laten proeven hoe het anders kan en te leren hoe ze anders naar voeding en een menukaart kunnen kijken, neemt de bereidheid toe om gezonder te leven.” Horecagelegenheden die een gerecht met één proteïne serveren kunnen worden getest op de One Pro-standaard en vervolgens het logo voeren.

Snel delen

Petra Vos
Petra Vos

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin