Pluimveevleesconcern LDC stabiliseert omzet

28-05-2021 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Het Franse pluimveevleesconcern LDC Groupe heeft in het boekjaar tot eind februari een omzet gedraaid van € 4,4 miljard.

Dat is nagenoeg even veel als in de voorafgaande twaalf maanden. Ook het nettoresultaat lag met € 140,7 miljoen op hetzelfde peil. LDC Groupe verwerkte in het boekjaar in haar fabrieken 1,065 miljoen ton aan kip- en ander pluimveevlees.

Gevolgen coronacrisis

Ook LDC Groupe meldt dat de gevolgen van de sluiting van de horeca zijn gecompenseerd door hogere verkopen in de winkels. De groep is erin geslaagd de productie en betrokken medewerkers in korte tijd om te schakelen. Wel zag LDC de export dalen met 5,8% naar € 445,7 miljoen door voortdurende prijsdruk en de coronacrisis. Daarbij was sprake van een overschot aan eenden- en ganzenvlees waarvoor door de sluiting van de horeca geen markt was. De cijfers konden nog wel wat worden opgepoetst doordat het eerder overgenomen Kiplama, dat producten van LDC verhandelt in de Benelux, nu volledig in de boeken is opgenomen.

Stijging prijzen grondstoffen

Voor het lopende boekjaar is LDC Groupe optimistisch hoewel er wel ‘punten van waakzaamheid’ bestaan. Dat geldt met name voor de forse stijging van de grondstoffenprijzen die volgens het concern een nieuwe verhoging van de verkoopprijzen noodzakelijk maakt.

Het Franse bedrijf heeft recent zijn positie op de binnenlandse markt verder versterkt met de overname van collega Ronsard. Doel daarvan is de buitenlandse aanvoer op de Franse markt verder te versnellen, herhaalt LDC Groupe.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer