Skip to content

Plukon neemt Duitse broerderij Optibrut over

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Optibrut in Nordhorn, gebouwd in 2017, is een van de modernste broederijen in West-Europa. Foto: Hans Bijleveld

Optibrut in Nordhorn, gebouwd in 2017, is een van de modernste broederijen in West-Europa. Foto: Hans Bijleveld

Plukon Food Group en Optibrut hebben een principeovereenkomst gesloten voor de overname van 51% van de aandelen in de Duitse broederij Optribrut. Hiermee versterkt Plukon zijn positie als kipverwerker. Dat meldt Plukon.

De overname van het Duitse Optribrut in Nordhorn past bij de ambitie van de foodgigant om verregaand te willen investeren in de kwaliteit van de kipketens. Plukon verwacht dat de komende jaren vroege voeding (kuikens die gelijk na uitkomen over voeding beschikken, red.) de standaard wordt in Nederland en Duitsland. Dat is een belangrijke reden voor de overname, die naar eigen zeggen bijdraagt aan dit doel.

Strategische partner

Optibrut, gebouwd in 2017, is een van de modernste broederijen in West-Europa. De broederij levert eendagskuikens bestemd voor voornamelijk de Nederlandse en Duitse markt, aan zowel vleeskuikenhouders die aan Plukon leveren als aan derden. Sinds de start is de Duitse broederij een belangrijke strategische partner van Plukon. Het bedrijf heeft een broedcapaciteit van 65 miljoen kuikens per jaar en telt 24 medewerkers. Beide partijen kijken ernaar uit om verdere kennis en ervaring te delen met een gezamenlijke focus. Plukon is verheugd dat de huidige aandeelhouders van Optibrut, Hans Groot Koerkamp en Klaas Knol, leiding zullen blijven geven aan de gezamenlijke onderneming en kijkt uit naar een verdere langjarige samenwerking.

Plukon op overnametoer

Dit is niet de eerste overname die Plukon de laatste jaren gedaan heeft. Zo nam het in juli nog kipverwerker Cuparius Food Group (CFG) over, vooral bekend van productie en verwerking van kipproducten voor foodservicebedrijf Kentucky Fried Chicken (KFC). Aan het begin van dit jaar nam Plukon het Spaanse Grupo VMR over, vooral gespecialiseerd in het leveren van een premium assortiment gevogelte aan de retail en groothandels. In juli 2019 nam de foodgigant de failliet verklaarde pluimveeslachterij Lammens over. In 2017 vergrootte Plukon zijn positie in Frankrijk door pluimveevleesfabrikant DUC over te nemen. Daarmee is Plukon een van Europa’s grootste spelers op het gebied van gevogelte.

Het concern heeft zes productielocaties in Nederland, drie in België, vijf in Duitsland, één in Polen, zeven in Frankrijk en vier in Spanje. De foodgigant schat de omzet voor dit jaar op circa € 2 miljard. In totaal werken er meer dan 6.500 medewerkers.

Snel delen

Afbeelding
Stefan Essink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin