Doorgaan naar artikel

Plus bouwt houdbaarheidsdata op AGF af

Foto: ANP

Foto: ANP

Supermarktketen Plus bouwt het gebruik van houdbaarheidsdata op onbewerkte groenten en fruit af.

In de winkels van Plus is op etiketten van verse onbewerkte groente en fruit nog altijd de ‘ten minste houdbaar tot’-code (tht-code) te vinden. Plus is daarmee een uitzondering in het Nederlandse winkellandschap.

“We zitten inderdaad in de transitie om geen tht-codes meer te plaatsen op onbewerkte groenten en fruit”, laat een woordvoerder weten.

De houdbaarheidsdatum is voor consumenten verwarrend. Ze gooien te snel producten weg, al blijkt uit laatste metingen dat in Nederland de verspilling van groente en fruit van huishoudens snel terugloopt.

Afspraak over schrappen houdbaarheidsdatum

Dat supermarkten stoppen met het weergeven van de houdbaarheidsdatum, is al eerder afgesproken. “In het kader van afspraken van het bedrijfsleven en overheid in de Green Deal ‘Over de datum’ is een jaar geleden een oproep gedaan aan supermarkten om geen houdbaarheidsdata meer te hanteren op verse groenten en fruit. Toen werd duidelijk dat dat al niet meer gebeurde, het kan zijn dat Plus een uitzondering is”, laat supermarktkoepel Centraal Bureau voor de Levenmiddelenhandel (CBL) weten.

Supermarkten hanteren intern wel houdbaarheidsdata voor AGF-chefs. Plus moet daarvoor het systeem van datumaanduiding op consumentenverpakking aanpassen.

Snel delen

jeroen verheul
Jeroen Verheul

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin