Plus breidt biologisch zuivelassortiment verder uit

07-09 | |
Plus laat steeds meer producten uit het huismerkzuivelassortiment afvullen met biologische melk. - Foto: Koos Groenewold
Plus laat steeds meer producten uit het huismerkzuivelassortiment afvullen met biologische melk. - Foto: Koos Groenewold

De supermarktketen vergroot zijn volume aan biologische zuivel van 7,8 naar 13,8 miljoen liter per jaar.

Plus breidt zijn biologisch huismerkzuivelassortiment verder uit. Sinds juni 2021 is alle dagverse melk, karnemelk en yoghurt in liter- en halveliterverpakking standaard biologisch. Deze week komen daar alle anderhalve- en tweeliterpakken dagverse melk bij. Hiermee vergroot de supermarktketen zijn volume aan biologische zuivel van 7,8 naar 13,8 miljoen liter per jaar.

Prijzen niet omhoog

Plus kiest er opnieuw voor de prijzen niet te verhogen en neemt de meerprijs voor biologische melk voor eigen rekening. Op deze manier wil de winkelketen de prijsbarrière voor biologische producten wegnemen en biologisch eten voor een breed publiek toegankelijk maken.

De biologische sector reageert enthousiast op de stap van Plus. Michaël Wilde, directeur bij Bionext, ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding, benadrukt: “De stap die Plus hiermee zet, zet geen andere reguliere supermarkt. Biologische producten zijn onderdeel van de oplossing voor veel van de maatschappelijke uitdagingen die we tegenkomen, zoals afname van biodiversiteit, uitputting van de bodem, stikstof, watervervuiling, gezondheid en klimaatverandering. Plus neemt zijn verantwoordelijkheid en moedigt klanten aan hetzelfde te doen.”

Assortiment verduurzamen

Plus telt ruim 260 supermarkten en wil zich onderscheiden door steeds meer producten in het assortiment te verduurzamen. Meermaals zijn gangbare producten vervangen door duurzamere varianten. Voorbeelden zijn de Fairtrade bananen, vrije-uitloopeieren en Fairtrade cacao in alle huismerkproducten.

De biologische melkproducten liggen nu in het schap. De anderhalveliterpakken kosten € 1,89 en de tweeliterpakken € 2,29. Ter vergelijk: anderhalve liter biologische halfvolle melk van het huismerk van Jumbo is verkrijgbaar voor € 2,01, bij Albert Heijn gaat het om een bedrag van € 2,09.

Willem Veldman


Beheer