Doorgaan naar artikel

Plus gaat biologisch met huismerkzuivel

Plus stapt geleidelijk verder over naar volledig biologisch product voor de huismerkzuivel.

Geüpdatet op:
Handel
Nieuws
Zuivelschap in een filiaal van Plus. Huismerkzuivel wordt biologisch bij de supermarkt. - Foto: ANP premium

Zuivelschap in een filiaal van Plus. Huismerkzuivel wordt biologisch bij de supermarkt. - Foto: ANP

Supermarktketen Plus vult voortaan alle huismerk melk en karnemelk in literpakken van het Plus-huismerk standaard met biologische melk. Eind juli volgt de huismerk-yoghurt.

Plus is de eerste supermarkt die deze stap zet. Voor de klant blijft prijs hetzelfde, de melkveehouders krijgen niet minder betaald. Plus neemt voorlopig genoegen met minder marge voor zichzelf, zo laat het bedrijf weten.

Extra aanvoer nodig

Plus stapt geleidelijk verder over naar volledig biologisch product voor de huismerkzuivel, maar eerst moet extra aanvoer worden geregeld. De melk komt van coöperatie EkoHolland en wordt verwerkt bij Arla. Voorzitter René Cruijsen is blij met de stap en hoopt dat meer supermarkten volgen. In eerste instantie is volgens Plus ruim 7,8 miljoen liter melk nodig, later is een groter volume nodig. EkoHolland is inmiddels bezig extra boeren te werven. De coöperatie wil in totaal 20 miljoen kilo melk meer aantrekken.

‘Biologisch de nieuwe standaard’

Eric Leebeek, commercieel directeur bij Plus, meent dat biologisch de nieuwe standaard wordt in het dagverse zuivelschap. “Biologische melk is beter voor de klant, de boer, de koe en het milieu”, zegt hij. “En uiteraard betalen we onze boeren de meerprijs die past bij biologisch.”

Plus heeft eerder al succesvolle stappen gezet naar duurzamer producten, zo stelt het. Zo verkoopt Plus sinds 2012 geen scharreleieren meer. Alle eieren zijn minimaal vrije uitloopeieren met het Beter Leven keurmerk 2-sterren.

Uitbreiding biologisch assortiment

De komende drie jaar breidt Plus haar biologische huismerkassortiment uit met meer dan 50% en zet daarmee in op een verdubbeling van de omzet van het biologische huismerk.

Snel delen

Image
Klaas van der Horst

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin