Plus op notering jongrosékalveren

08-09-2022 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

Prijzen voor jongrosékalveren stijgen met 5 cent naar € 5,08 per kilo geslacht gewicht. Oudrosékalveren blijven gelijk op € 4,88 per kilo.

De prijsverhoging voor jongrosé is deels correctie en komt deels uit de markt. Over de hele linie lopen de verkopen van het kalfsvlees aardig door. Met name bij het blanke kalfsvlees worden hogere prijzen gerealiseerd, onder andere vanuit de bijproducten, het voorvlees en luxere artikelen.

Prijsvorming moeizaam

De prijsvorming van jongrosévlees gaat iets moeizamer maar nog altijd beter dan bij oudrosé; dat laatste marktsegment heeft meer last van een royaler aanbod slachtrunderen met prijzen die onder druk staan.

Het aanbod aan slachtrijpe kalveren is voor de huidige marktsituatie voldoende. Een aantal handelaren zegt de aantallen wat makkelijker bij elkaar te krijgen dan in voorgaande weken.

Ook de starters noteren op een gelijk niveau van gemiddeld € 370 per kalf, met wel behoorlijke verschillen tussen koppels. Voor courante koppels, specifiek voor afmesten tot jong rosés, liggen de prijzen € 15 tot € 20 boven dit niveau.

Prognose: prijzen minimaal stabiel.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer