Plusje op prijs blankvleeskalveren

02-09 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Prijzen van blankvleeskalveren stijgen met gemiddeld 3 cent naar een niveau van € 5,38 per kilo geslacht gewicht, exclusief btw.

Nu de vakanties in heel Europa zijn afgelopen en de grootste hitte is verdreven is de markt van kalfsvlees best positief gestemd. Dat blijkt ook uit de prijsontwikkeling in Zuid-Europa, waar prijzen met 5 tot 10 cent per kilo stijgen. Vooral in Frankrijk wordt de markt als ‘zeer vlot’ omschreven. De 3 cent stijging van de Boerderij-notering is niet een volledige afspiegeling van de markt, maar is ook deels correctie voor iets te harde stijgingen voorgaande weken.

Lees verder onder de grafiek

Matig aanbod

Ruimte voor betere vleeskalverprijzen is er ook dankzij een matig aanbod van slachtrijpe kalveren. De aantallen gaan de komende weken waarschijnlijk wel toenemen. Vooralsnog lijkt dat geen probleem te zijn voor de markt en kunnen prijzen minimaal stabiel blijven. Dat is ook hard nodig gezien de hoge kostprijs; was eerder de prijs van voer het probleem, nu hakken de energiekosten er op een deel van de bedrijven er hard in.

Prognose: beperkte prijsstijging blankvleeskalveren.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer