Doorgaan naar artikel

De kortere keten: Tulpenwodka van biobloembollen

In deze aflevering Huiberts Bloembollen, dat zeven jaar geleden overstapte naar biologische teelt.

Geüpdatet op:
Food
Podcast
De biologische bloembollen van Huiberts gaan rechtstreeks naar verschillende verkooppunten toe, maar worden ook verkocht in een stalletje aan huis. Foto: Huiberts Boembollen

De biologische bloembollen van Huiberts gaan rechtstreeks naar verschillende verkooppunten toe, maar worden ook verkocht in een stalletje aan huis. Foto: Huiberts Boembollen

In deze podcastserie gaan we in gesprek met zes bedrijven die hun producten afzetten in de korte keten. In deze aflevering Huiberts Bloembollen. John en Johanna maakten zeven jaar geleden de overstap naar biologische teelt. Ook geeft Johanna een tulpenbollenkookboek uit en maken ze tulpenwodka en -bier.

In Nederland wordt in totaal 65 hectare biologische bloembollen gekweekt, waarvan 35 hectare in handen van John en Johanna Huiberts in het Noord-Hollandse Sint Maartensbrug. Het had grote impact om over te stappen naar biologisch. “Ons bedrijf is groot geworden toen wij nog gangbaar teelden”, vertelt John. De weerbaarheid van de grond ging enorm achteruit en de enige optie was het meebuigen met de natuur, volgens John. Waar begin je dan?

Beluister het hele verhaal van Huiberts Bloembollen in de podcast:

Door: Sander Beukers en Lieske Brinkhuis

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin