Doorgaan naar artikel

Polderen slecht voor de boer

CDA-er Pieter Omtzigt. Foto: ANP/Robin Utrecht

CDA-er Pieter Omtzigt. Foto: ANP/Robin Utrecht

Vorige week liet het CDA ons weten dat we ontzettend dankbaar moeten zijn met hun middenpartij. Ze haakten daarmee aan op de media-aandacht van de Amerikaanse verkiezingen.

De campagnestrateeg die dit bedacht heeft, kunnen ze beter meteen de laan uitsturen. Met het poldermodel gaan we de grote vraagstukken voor de toekomst echt niet oplossen. De kiezer is echt niet gek!

‘Onbetrouwbare overheid’

In het programma Buitenhof sprak Pieter Omtzigt, de net-niet-leider van hetzelfde CDA, onlangs over de diepgewortelde onvrede in de samenleving. Over de gezinnen wiens leven onherstelbaar is vernietigd door de belastingdienst omdat zij onterecht werden en worden aangemerkt als toeslagencrimineel. In het programma legde hij zelf het verband tussen dit voortslepende drama en een persoon die zelfmoord pleegde. Het klinkt sympathiek dat Omtzigt zich zorgen maakt. Hij gebruikte zelfs de woorden ‘onbetrouwbare overheid’. Maar nota bene zijn eigen partijgenoot Wobke Hoekstra is eindverantwoordelijk voor deze chaos en hij als ‘onze’ volksvertegenwoordiger ook!

Onvrede

De enorme onvrede onder de bevolking, waarover Omtzigt sprak, onderschrijf ik. Het heerst inmiddels in alle beroepsgroepen. Zorgpersoneel krijgt applaus maar geen financiële waardering, boeren worden uitgerookt zogenaamd vanwege stikstofnormen en horeca-ondernemers worden geofferd om een schijnveiligheid te creëren die niet bestaat.

Overgaan tot de orde van de dag

Ik vrees dat de steunmaatregelen die de overheid (uit onze zak) beschikbaar stelt, op 17 maart 2021 om 00.00 uur in rap tempo zullen worden ingetrokken. Dan zijn de rode vakjes ingekleurd en kunnen de dames en heren over tot de orde van de dag. De heidebrand die woedt in de Nederlandse samenleving zal echter niet geblust zijn. Daar is de door Omtzigt benoemde revolutie voor nodig. Een revolutie waar de Nederlandse overheid eigenhandig jarenlang de voedingsbodem voor heeft aangelegd.

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Anita Heijdra

Vleesveehouder

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin