Doorgaan naar artikel

Poortinga stopt als CEO van pluimveeconcern Plukon

Peter Poortinga, topman van pluimveevleesbedrijf Plukon, treedt op 31 maart 2023 terug als CEO. Een dag later volgt Kees Kraaijenoord, nu CFO, hem op.

Peter Poortinga heeft Plukon 22 jaar geleid. - Foto:  Frank Uijlenbroek

Peter Poortinga heeft Plukon 22 jaar geleid. - Foto: Frank Uijlenbroek

Peter Poortinga, topman van pluimveevleesbedrijf Plukon, treedt op 31 maart 2023 terug als CEO. Een dag later volgt Kees Kraaijenoord, nu CFO, hem op.

Dit heeft Plukon Food Group bekendgemaakt. Poortinga heeft 35 jaar bij de onderneming gewerkt en die de afgelopen 22 jaar geleid. Onder zijn leiding groeide de omzet van de onderneming van € 250 miljoen naar € 2,5 miljard. Per 1 april 2023 maakt Poortinga deel uit van de Raad van Commissarissen.

Rol Poortinga bij uitbouw Plukon

Kraaijenoord speelde met Poortinga een belangrijke rol in de uitbouw van het pluimveevleesconcern sinds 2013, waarvan de laatste 6 jaar als CFO van de groep. Op 27 september hebben de aandeelhouders Kraijenoord, op voordracht van de Raad van Commissarissen, benoemd als CEO per 1 april 2023. Beiden zullen de komende periode gebruiken om de taken te dragen. Plukon heeft een zoekproces naar de nieuwe CFO in gang gezet.

Het concern produceert in Europa gevogelte, maaltijden, maaltijdcomponenten en alternatieve proteïnen in Europa. De onderneming heeft in Nederland 7, in Duitsland 6, België 3, in Polen 1, in Frankrijk 7 en Spanje 4 vestigingen. In totaal werken er bijna 9.000 mensen.

Snel delen

Image
Hans Bijleveld

Redacteur Pluimveehouderij

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin